Vælg frit blandt landets speciallæger og undgå lang ventetid

Vidste du at man frit kan vælge blandt landets speciallæger når du har fået en henvisning fra din egen læge?

Fra januar 2009 bliver alle henvisninger fra de praktiserende læger digitale. Din henvisning bliver dermed tilgængelig for alle landets speciallæger idet den hentes fra et fælles "henvisningshotel".

I de fleste tilfælde vil den henvisende læge foreslå en klinik, men dette er kun vejledende. Det er en patientrettighed frit at kunne vælge den speciallægeklinik man ønsker, og man kan dermed søge hen til klinkken med den korteste ventetid.

 

Hvordan finder jeg frem til Allergi- og Lungeklinikkerne?

Hjemmesiden Sundhed.dk har kontaktoplysninger til alle landets klinikker listet efter specialer. Kontaktoplysningerne på allergi- og lungeklinikkerne, er for nylig blevet flyttet til en ny kategori. Dette betyder at man i listen over specialer ikke længere finder allergiklinikker og lungeklinikker, da disse specialer nu hører til under kategorien intern mediciner.
Klik her for at gå direkte til listen over allergiklinikker og lungeklinikker i hovedstadsområdet.
- Ventetider er ikke anført på sundhed.dk, og du må kontakte de enkelte klinikker for at få oplyst deres aktuelle ventetid.

Bemærk dog at henvisningen er specialespecifik. En henvisning til hudlæge kan for eksempel ikke benyttes til andre speciallæger end hudlæger, selv om man måske opfatter hudlidelsen som udtryk for allergi. Er dit barn henvist til en børnelæge skal valget foretages blandt børnelæger.

 

refhost

Specialisthenvisning.dk

en oplysningsside til patienter

Hjemmesiden specialisthenvisning.dk er oprettet for at informere patienter om regler og patientrettigheder for henvisning til speciallæge.
Mange patienter kender ikke deres rettighed til frit at vælge speciallæge og mulighed for at søge hen til den klinik som har den korteste ventetid.

sundhed.dk

 

Klik ind på Sundhed.dk og få en liste over alle landets speciallæger.

copyright 2009, specialisthenvisning.dk, kontakt