Sygesikringsgruppe 1 og 2

For at få en konsultation hos en speciallæge er er en henvisning påkrævet for patienter i sygesikringsgruppe 1 (din læges navn er anført på sygesikringskortet). Henvisningen gives af egen læge og kræves før henvendelse til speciallægen.

For patienter i sygesikringsgruppe 2 er en henvisning ikke påkrævet.

 

Forhold vedrørende henvisningen

Det er en betingelse for konsultation hos speciallægen, at henvisningen kan modtages senest den dag, hvor konsultationen finder sted. Det er et krav fra Sygesikringen at henvisninger ikke udstedes med tilbagevirkende kraft. Kontakt derfor først speciallægen når du har fået en henvisning af din læge.

 

Forskel i ventetid

Det kan godt betale sig at orientere sig om ventetider ved at ringe til de enkelte klinikker. Ofte kan der være afbud, men der er også betydelige forskelle fra den ene klinik til den anden.

 

Frit valg af klinik indenfor samme speciale

Den henvisende læge vil ofte foretage et valg for patienten blandt de eksisterende klinikker. Valget er imidlertid ikke bindende men alene vejledende. Som patient kan man altså frit vælge blandt andre speciallæger, der er tilknyttet Sygesikringen uanset hvor i landet klinikken er beliggende.

Bemærk dog at henvisningen er specialespecifik.  En henvisning til hudlæge kan for eksempel ikke benyttes til andre speciallæger end hudlæger, selv om man måske opfatter hudlidelsen som udtryk for allergi. 

refhost

Specialisthenvisning.dk

en oplysningsside til patienter

Hjemmesiden specialisthenvisning er lavet for at informere patienter om regler og patientrettigheder for henvisning til speciallæge.
Mange patienter kender ikke deres rettighed til frit at vælge speciallæge og mulighed for at søge hen til den klinik som har den korteste ventetid.

sundhed.dk

 

Klik ind på Sundhed.dk og få en liste over alle landets speciallæger.

copyright 2009, specialisthenvisning.dk, kontakt